7 Ocak 2010 Perşembe

Cilt Estetiği

0 yorum

Dermabrazyon, derinin yüzeyel tabakasının mekanik yolla kontrollü olarak aşındırılması işlemidir. Sıklıkla, iyileşen sivilcelerin bıraktığı izler ve deri yüzeyinden kabarık yara izlerinin azaltılması için kullanılırlar. Diğer uygulama alanları ise dövmelerin(tato) çıkartılması, ağız çevresi ve yüzde ince kırışıklıkların giderilmesi olarak sayılabilir. Dermabrazyon ile cilt yüzeyinde bulunan girinti ve çıkıntılar yani yüzey düzensizlikleri azaltılarak cilt daha pürüzsüz hale getirilir. İşlem kısaca derinin yüzeyel tabakasının soyulması olarak da tarif edilebilir. Derinin yüzeyel tabakası soyulduğunda, stimüle olan derindeki hücreler daha pürüzsüz, gergin ve taze bir deri dokusu oluştururlar.

Sivilce veya yara izleri çok derin ise, yara iyileşmesi keloid ya da hipertrofik skar olarak iyileşme eğiliminde ise, aktif akne-sivilce lezyonları varlığında ve deri enfeksiyonu varsa dermabrazyon yapmak uygun değildir.


Cilt Estetiği İşlem, müdahale edilecek alanın büyüklüğüne göre lokal veya genel anestezi ile yapılabilir. Hasta aynı gün taburcu edilebilir. Ameliyat sonrasında ağrıdan ziyade rahatsızlık hissi vermeyecek ölçüde yanma hissi olabilir. Ameliyat bölgesi yüzde ise bandaj uygulanmaz, sadece uygun pomadlar sürülerek açık bırakılır. Giysilerin temas edeceği bölgelerde 2-3 gün boyunca bandaj uygulaması yapılır. Ameliyatı takiben birkaç gün içinde banyo yapılabilir. Yaraların iyileşip kapanması 7-10 gün içerisinde tamamlanır. Bu aşamadan sonra kişi rutin iş yaşantısına dönebilir. Dermabrazyon sonrasında iyileşen doku pembemsi bir renkte olur. Pembemsi renk zaman içinde soluklaşır ve normal ten rengini alır.

Yüz Estetiği

0 yorum

Yüz Estetiği ; İnsan yüzünde stres, yer çekimi, sigara ve güneşin olumsuz etkileri yaş ilerledikçe ortaya çıkmaya başlar. Yaşlanmanın ilk belirtileri 30’lu yaşlarda fark edilmeye başlar, 50 li yaşlarda ise yerleşik bir görünüm kazanır. Yaşın ilerlemesi, yüzdeki tüm dokuları etkiler. Yüz kemikleri zayıflar, incelir, hacimlerini yitirir.

Kaslar zayıflar, gevşer ve yer çekiminin etkisine yenik düşerek sarkmaya başlar. Yağ dokusu zayıflar, azalır ve incelir. Altındaki yağ dokusunun zayıflaması ile deri bollaşır, buruşur, elastikiyetini yitirerek tüm yumuşak dokular ile birlikte sarkma yapar. Bu mekanizma ile yüzdeki statik çizgiler ortaya çıkar.

Diğer taraftan mimik kaslarının yıllarca çalışıp üzerini örten deri üzerindeki kıvrımları belirginleştirmesi ile dinamik çizgiler de ortaya çıkar. Yüz, alın ve göz çevresi çizgilerinin belirginleştiği, kaş, yanak, çene altı ve boynun sarktığı, göz kapaklarının yağ torbacıklarının belirginleştiği bir hal alır ve sonuç olarak daha yaşlı, yorgun ve çökmüş bir görünüm kazanır.

Yüz germe işlemi, ilerleyen yaşın bu tür etkilerini hisseden her sağlıklı kişiye uygulanabilir. Yüz germe işlemi ile birlikte göz kapaklarının gerilmesi,estetik burun ameliyatı, çene büyütme, çene küçültme, çene altına liposuction, yağ ve doku injeksiyonu uygulamaları da yapılabilir

Yüz, anatomik olarak üç farklı bölgeye ayrılır ve gençleştirmeye yönelik olarak yapılacak cerrahi girişim için her bölge ayrı ayrı değerlendirilir. Üst yüz, şakak bölgesi, alın ve kaşları içerir, bu bölgeye uygulanan girişim üst yüz germe işlemidir. Orta yüz, yanak bölgesini içerir, bu bölgeye uygulanan girişim orta yüz ya da yanak germe işlemidir. Alt yüz, çene altı ve boyun bölgesini içerir, bu bölgeye uygulanan girişim alt yüz ya da boyun germe işlemidir. Her bir bölgeye tek tek ya da bir arada cerrahi girişim uygulanabilir.