16 Kasım 2013 Cumartesi

Jinekomasti Ameliyatını Sgk Karşılar mı

1 yorum
Jinekomasti ameliyatı estetik cerrahi ameliyatlarından biri olduğu için devlet estetik alanında yapılan ameliyatların ödemesini karşılamaz. 

Yani devlet hastanelerinde bu işi ücretsiz sgk ile yaptırmanız mümkün değildir. Devlet zorunlu sağlık sorunlarını gidermek için siğorta sunar. Bu yüzden Jinekomasti sorunu olan hastalarımızın bu işin estetik ve plastik cerrahi alanında hizmet veren merkezler ve estetik cerrahlara yaptırmaları gerekir. 

Jinekomasti ameliyatları aslında ücreti çok yüksek ameliyatlar değildir. Jinekomasti ameliyatları genel anestezi altında yapılır. Bu yüzden orta sınıf estetik ameliyatlar katagorisi altına yer alır. 

Erkeklerde meme büyümesi sorunu gerçekten insanın canın sıkar moralini bozar. Tedavi için birçok farklı yöntemler nedense de, ameliyat dışında ki yapılan hiçbir tedavi sorunu tam olarak kalıcı çözmez. 

Erkek memesinde ki büyüme ya genetik aileden gelen nedenler ile olur. Bir diğeri ise, aşırı kilo alıp verme ile alakalıdır. Aşırı kilo alıp verme günümüzde herkesin ortak sorunudur. Bu dalgalanmalar sonucundan memede yağ birikmesi olması kaçınılmazdır. 

Bu ameliyatı olmak istediğiniz de mutlaka bir ön muayene olmanız gerekir. Bu muayene de memenin büyüklüğü ve hangi tekniğin kullanılması gerektiği belirlenir. Yani memenizde yağ birikmesi var ise, liposuction yöntemi kullanılarak ameliyat yapılır. Eğer deri birikmesi de varsa bu kısım cerrahi olarak kesilip alınır.

Her ikisinin de yapıldığı durumlar da olabilir. Yağ alma işleminde gelişmiş tekniklerden olan vaser lipo ile meme dokusuna zarar vermeden rahatlıkla yağlar emilebilir. Yağı dışarıya atarken kullanılan uçların inceliği de o kısımı estetik girintili çıkıntılı olmadan düzeltmeye yarar.