27 Ocak 2010 Çarşamba

Kulak Estetiği Çeşitleri

0 yorum

Otoplastide kullanılacak tekniği belirlemeden önce detaylı muayene ve değerlendirme yapmak gerekmektedir. Muayene bulgularına göre kullanılacak teknik belirlenir. Her hastada aynı tekniği uygulamak yerine, hastaya en uygun teknik ile ameliyatı yapmak başarılı, mükemmel netice elde etmenin etkin anahtarı konumundadır.

Genel olarak otoplastide 2 ana teknik uygulanır. Teknikler içinde kişisel farklılıklar, modifikasyonlar bu işin ruhunda olan temel konulardır. Otoplastide hangi teknik uygulanırsa uygulansın tamamen lokal anestezi ile yapılabilir. Sadece okul öncesi dönem çocuklarda genel anestezi gerekir.

Alın Germe Kaş Kaldırma

0 yorum

Alın bölgesinde derinliği kişiden kişiye farklılıklar gösteren enine çizgilenmeler bulunmaktadır. Kaşlar arasında bu çizgiler dikey bir hal alır. Yapısal nedenlerle ya da yaşın ilerlemesiyle birlikte yerçekiminin etkisiyle alın cildinde gevşeme, alın çizgilerinde belirginleşme ve kaş seviyesinde aşağı doğru yer değiştirme görülür. Kaşların sarkması kişiye yorgun, üzgün ve yaşlı bir yüz ifadesi kazandırır.

Kaş kaldırma ve alın germe ameliyatları hastaya fazla bir zahmet vermeyen fakat yüz estetiğinde ciddi düzelme ve gençleşme sağlayan nisbeten kolay bir işlemdir. Kaşların seviyesinde sarkıklık ve düşüklük varsa alın germe ameliyatıyla birlikte yapılmalıdır. Ancak kaş seviyesi normal olup sadece kaş ucunun kalkıklığı arzu ediliyorsa kaş kaldırma ameliyatı yeterli olur.

Kaş kaldırma ameliyatı alın germe ile birlikte yapılırsa genel anesteziyle, tek yapılırsa lokal anestezi ile yapılabilir. Ameliyat saçların arasından uygulanan birkaç cm lik kesilerle endoskopik yöntemlerle yapılır ve ameliyat sonrasında herhangi bir iz belli olmaz. Hasta aynı gün veya ertesi gün taburcu edilebilir. Ameliyat sonrasında oluşabilecek ağrı ciddi ölçüde rahatsızlık vermez ve kişi günlük aktivitelerine aynı gün veya ertesi gün dönebilir. Çalışan kişilerde işbaşı yapmak bir haftayı bulabilir.

Botoks Enjeksiyonu Öncesi Ve Sonrası

0 yorum

Botulinum toksininin etki mekanizması kullanılarak tıpta pek çok faydalı iş yapılabilir. Estetik-Plastik cerrahi alanında ise genellikle mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki(alın bölgesi, göz çevresi gibi) çizgilenmeleri azaltmak ve aşırı terleyen bölgelerdeki(koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı) terlemeyi azaltmak amacı ile kullanılır. Kırışıklıklar için kullanımı çok popüler olduğu için hemen herkes bilir.

Ama terleme için kullanımı çok da etkili olmasına rağmen pek fazla bilinmez. Botoks uygulaması yapıldıktan ortalama 2-3 gün içinde etkisini göstermeye başlar ve etkinin tam olarak oturması ortalama 7-10 gün içinde olur. Yüzdeki kırışıklıklar için yapılan uygulamalarda etki süresi ortalama 6 ay civarında iken, terleme(hiperhidrozis) için yapılan uygulamalarda etki süresi dokuz aydan bir(1) yıla dek uzayabilir.

Göz Kapağı Estetiği Kimler İçin Uygundur

0 yorum

Estetik göz kapağı ameliyatları genellikle 35 yaş sonrası ihtiyaç duyulan cerrahi uygulamalar olup, cerrahi riskleri az, estetik sonuçları tatmin edici uygulamalardır.

Kalıtımsal nedenlerden dolayı daha genç yaşta göz kapaklarında rahatsız edici torbalanmalar olan kişilerde daha genç yaşta da uygulanabilir.

Gögüs Dikleştirme Ameliyatı Sonrası

0 yorum

Ameliyat tam teşekküllü bir hastanede genel anestezi altında gerçekleştirilir ve ortalama süresi 1.5-2 saatdir. Hasta aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir.

Gögüs Dikleştirme Ameliyatı sonrasında ağrı minimaldir ve ağızdan alınacak ağrı kesicilerle rahatlıkla ortadan kaldırılabilir. Ameliyatın etkisinden dolayı memelerde 2-3 hafta süren ödem ve şişlikler olabilir. Kişi fazla efor gerektirmeyen rutin işlerine 2-3 gün içerisinde başlayabilir. Ancak sportif aktiviteler için 3-4 hafta beklemek önerilir.

Burun Ameliyatları Sonrası

0 yorum

Estetik burun ameliyatlarının sonucunu etkileyen birden fazla kriter vardır. İnce derili ve çok büyük olmayan burunlarda alınan sonuçlar, kalın, yağlı derili ve çok büyük burunlara göre daha başarılıdır.

Burun ameliyatları en erken yapılma yaşı genç kızlar için 15, erkekler içinse 16-17 yaş civarıdır. Geçirilmiş burun ameliyatı yeni yapılacak rinoplastinin zorluk derecesini artırır.

Üst çenenin öne veya arkaya alınması

0 yorum

Üst Çene Operasyonu genel anestezi altında tam teşekküllü bir hastanede gerçekleştirilir. Ortalama ameliyat süresi 1-1,5 saattir. Ameliyatın tamamı ağız içinden yapılır ve yüzde herhangi bir iz oluşmaz. Cerrahi olarak oluşturulan kırık hatları titanyum plak-vida sistemleri ile sabitlenirler. Hasta 1 gün sonra taburcu edilir.

Dişleri birbirine bağlamak gerekmez ve beslenmeyle ilgili sorun yaşanmaz. Oluşabilecek minimal ağrılar ağızdan alınan ağrı kesicilerle ortadan kaldırılabilir. Ortaya çıkan şişlikler 7-10 gün içinde kaybolur.

Yüz Germe Ameliyatı ( Üst Yüz Germe )

0 yorum

Üst yüz germe ameliyatı, kaşları kaldırmaya, alın ve şakak bölgesini germeye yönelik olarak yapılır.

Klasik ameliyat tekniği ile saçlı bölgeden her iki kulak kepçesinin arasındaki mesafe kesilir, alın derisi sıyrılarak gerdirilir. Bu teknik oldukça kanamalı olur ve saçların içinde uzun bir ameliyat izi bırakır. Ancak, uyguladığımız modern endoskopik teknik ile saçların arasında 2 cm uzunluğunda 4 adet kesi ile ameliyat kanamasız bir şekilde yapılır ve saçların içinde belirgin yara izi kalmaz, sonucu doğal ve kalıcıdır.