18 Ocak 2010 Pazartesi

Botox Terleme Tedavisi

0 yorum
Botulinum toksininin bir diğer uygulama alanı ise Terleme yani tıbbi terminolojide Hiperhidrozis olarak adlandırılan tabloda kullanımıdır. Terleme özellikle yaz aylarında herkesi rahatsız eder, ancak bazı hassas bünyelerde kışın dahi aşırı şekilde olabilen bu durum sosyal açıdan çok fazla soruna neden olur ve kişinin yaşam kalite-konforunu kötü anlamda etkiler. Terleme bazı kişilerde yapısal bir durum iken, diğerlerinde kullandığı ilaçların yan etkisi şeklinde veya başka bir hastalığın semptomu şeklinde de olabilir.

Terlemeyi çözebilmek için cerrahi yöntemler de dahil değişik tedaviler uygulanmıştır. Kanımca hastayı negatif manada en az etkileyen, hızlı ve etkili bir yöntem olan Botox Terleme Tedavisi uygulaması tüm bu yöntemler arasında en mantıklı olanıdır.
Botoxu terlemeyi önlemek amacıyla koltuk altına, avuç içlerine ve ayak tabanına sıklıkla uyguluyorum. Bu işin mantığı deri içerisindeki ter bezlerinde terlemeyi oluşturan sinirsel iletiyi durdurmaktır. Dolayısıyla terlemede durmaktadır. Sık aralıklarla uygulanan ilaçtan sonra bir hafta içinde etki görülür. Uygulamanın etki süresi 6-12 ay aralığındadır.

Orta Yüz Estetiği

0 yorum

Orta Yüz EstetiğiOrta yüz germe işlemi, yanakların sarkıklığını gidermeye ve yanak derisini germeye yönelik olarak yapılır. Yanaklar; kaslar, yağ tabakası ve deri ile birlikte sarkar. Bu işlem, sadece deriyi gerdirerek yapıldığında, derindeki yağ tabakası ve kasların sarkıklığı sadece kamufle edilir, kısa bir süre içinde de etkinliğini yitirir.

Doğru olan teknik ise yanak kaslarının, üzerindeki yağ tabakası ve kılıfı ile birlikte yukarıya asılmasıdır. Bu şekilde yanak dokularının gençlik yıllarındaki pozisyonu sağlanır, ayrıca üzerini örten deri de gerginleştirilir. Böylece en etkin ve kalıcı sonuç, aynı zamanda da doğal bir görüntü elde edilmiş olur.

Orta Yüz Estetiği Ameliyatının kesisi kulak önü ve kulağın iç kısmından yapılır, bu sayede karşıdan bakıldığında görünür bir iz kalmaz. Yanak germe işleminde endoskopik teknik uygulandığında ise sadece saçlı deri içinde 2 cm uzunluğunda izler kalır.