25 Ocak 2010 Pazartesi

Botoks Ücreti Neye Göre Değişir...?

0 yorum

Bir doktor olarak mesleki etik kurallara ve kişisel vicdani hislerime bağlılık içinde çalışmaya özen gösterdim. Botoksun orijinal preparatının yanı sıra değişik ülkelerden getirilen kaçak botoks ilaçları da bulunmaktadır. Doğal olarak bu ilaçlar orijinal preparata göre çok daha ucuzdur.

Fiyatın ucuz olabilmesinin bir diğer yoluda ilacın sulandırılma oranının artırılarak daha çok hastaya daha az miktarda ilaç uygulamaktır. Bu noktada önemli olan nokta tedaviyi uygulayacak doktor seçimidir. Çok ucuza çok kaliteli iş yapmak pek mümkün değildir.

Çene Ucu Büyütme veya Küçültme

0 yorum

Çene ucu normalden küçük veya büyük olabilir. Her iki deformite de belirgin estetik sıkıntıya yol açar. Çene ucunu değerlendirirken önemli olan nokta alt ve üst çenedeki dişlerin birbiriyle olan ilişkisinin normal olup olmadığının belirlenmesidir. Sadece çene ucuna yapılacak olan girişimlerde dişsel ilişkinin yani ısırımın normal olası gerekmektedir. Genioplasti ameliyatları çene ucunun görünümünü değiştirmeye dönük ameliyatlardır. Bu ameliyatlar ile çene ucunun büyüklüğü ve uzunluğu artırılabilir veya azaltılabilir. Yani, çene ucu estetik normlara uygun şekilde yeniden şekillendirilebilir.

Çene ucunun normalden büyük olması kişinin yüz harmonisini olumsuz etkiler ve kaba bir görünüme neden olur. Yapılacak operasyonla çene ucu estetik normlara uygun olacak şekilde küçültülebilir. Sonuç olarak, daha natürel ve güzel bir yüz yapısı ortaya çıkar. Çene ucunun normalden küçük olması durumuna daha sık rastlanır. Kişi aynı zamanda kemerli bir buruna sahipse deformite daha da belirgin olmaktadır ve “Kuş yüzü (Bird face)” olarak adlandırılan durum ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde çene ucunu büyütmek amacıyla silikon, medpor ve titanyum gibi sentetik materyallerin kullanımı oldukça sık başvurulan yöntemlerdendir. Kullanılan sentetik materyallerin altta kalan kemik dokusunu eritmesi, yer değiştirmesi ve enfeksiyon gibi riskleri bulunmaktadır.

Aynı zamanda sentetik materyal kullanılarak yapılan müdahalelerde “gıdı” olarak adlandırılan çene altı yumuşak doku sarkmalarında herhangi bir düzelme oluşmamaktadır. Bu tür sorunlar kliniğimizde çene ucundaki kemik dokunun öne doğru ilerletilmesi ile çözümlenmektedir. Bu teknikle yapılan ameliyatlarda gıdı ve boyun bölgesinde de estetik olarak pozitif değişiklikler ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda, yüz iskeletinin diğer sorunlarında olduğu gibi kişinin kendi kemik dokusunu kullanarak yapılan ameliyatlar en güvenilir olanlardır. Genioplasti ameliyatları genel anestezi altında tam teşekküllü hastanede gerçekleştirilir. Ameliyat süresi ortalama 45 dk-1 saattir. Ameliyat tamamen ağız içinden yapılır ve yüzde herhangi bir iz oluşmaz. Hasta aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. Ameliyat sonrası ağrı çok azdır ve ağızdan alınan ağrı kesicilerle ortadan kaldırılabilir. Cerrahiye bağlı olaşacak şişlikler 5-7 gün içerisinde tamamen kaybolur.