19 Ocak 2010 Salı

Botoks ile Kırışıklık Tedavisi

0 yorum

Yüz bölgesinde mimik hareketlerini yapmamızı sağlayan kaslar deri altında lokalize ve üzerlerindeki deriye bazı noktalardan bağlı olarak bulunurlar. Bu mimik kaslarının yıllar boyunca çalışması, üzerini örten deri üzerindeki kıvrımları yani çizgilenmeleri belirgin hale getirir.

Kırışıklık Tedavisi; en sık ortaya çıkan dinamik çizgiler, alın, kaşlar arası, göz kenarlarıe ve ağız çevresinde görülür. Alın ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı, kızgın bir bakış ifadesi verir. Mimik kaslarına botulinum toksini(Botoks) uygulayarak bu kasların hareketleri zayıflatılabilir, kas hareketlerindeki azalma, üzerindeki derinin, kas hareketleri ile katlanmasını ve katlanmaya bağlı çizgilenmeyi de azaltır.

Bu şekilde yaşlı ve kızgın olarak görünen yüz ifadesinde de etkin bir şekilde düzelme sağlanır. Botoks uygulamasına en iyi yanıt veren bölgeler alın, göz çevresi ve kaşların arasıdir.

Yüzdeki çizgilenmelerin yanı sıra botulinum toksinini kaş kaldırma amacıyla da uyguluyorum. Her ne kadar cerrahi yöntem kadar efektif olmasa da yinede kimyasal etki ile kaşları kaldırmanın mümkün olduğunu bilmeniz gerekir.

Dudak-Damak Yarığı

0 yorum

Dudak-damak yarığı embriyolojik dönemde çeşitli nedenlerden dolayı yüz bölgesindeki yapıların birleşme kusuru nedeniyle ortaya çıkar. Kraniofasyal sorunlar arasında kolaylıkla çözümlenebileceği düşünülenler arasında olmasına rağmen kabul edilebilir başarılı sonuçların alınması oldukça zordur. Başarılı sonuçların elde edilmesinin yolu bilgi birikiminin fazlalığı ve modern konseptlere uymaktan geçmektedir. Dudak-damak yarığı ayrı ayrı görülebileceği gibi bir arada da olabilir.

Görülme sıklığı 800-1000 doğumda birdir. Dudak-damak yarığının kesin nedeni bilinmemekle birlikte genetik faktörler, çevresel faktörler, gebelik esnasında kullanılan bazı ilaçlar, annenin gebelik esnasında sigara ve alkol kullanımı, çeşitli enfeksiyon hastalıkları, folik asit ve B vitamin eksikliği bu duruma yol açabilir. Dudak-damak yarığı olan bebeklerde eşlik eden başka doğumsal anomalilerde görülebilir.

Karın Germe (Abdominoplasti)

0 yorum

Karın, insanın dış görünümünde belirgin bir yer tutan ve estetik önemi olan bir bölgedir. Doğumdan sonra ya da aşırı kilo vermeden sonra oluşan çatlaklar, karın kaslarının anatomik olarak gevşemesi sonucu karın bölgesinde dolgunluk ve sarkmalar ortaya çıkabilir.

Karın Germe Estetiği orta ve alt karın bölgesindeki fazla deri ve yağ dokusunun cerrahi olarak alınmasını, karın duvarı kaslarının gerginliğe kavuşturulmasını içeren bir ameliyattır. Karın germe ameliyatı sonrasında kişinin fizik görünüşü dramatik şekilde düzelir, kendine güveni artar ve yaşam kalitesinde ciddi bir düzelme olur.

Boyun Germe Estetiği

0 yorum

Boyun germe Estetiği genellikle orta yüz germe işlemi ile bir arada uygulanır. Yanak germe işleminde yapılan ameliyat kesisikulak arkasından saçlı deriye doğru uzatılır.

Boyun derisi ve kasları serbestleştirilerek yukarıya doğru asılır. Boyundaki sarkma ve kırışıklıklar giderilir, çene açısı belirginleşir, gergin bir boyun görünümü kazandırılır. Kesi, kulak arkasında kaldığı için, dışarıdan bakıldığında görünür bir iz kalmaz.