21 Ocak 2010 Perşembe

Burun Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler

0 yorum

Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler ;Ameliyat sonrası dönemde size önerilen şekilde burun spreylerinizi ve gerekli görülürse antibiyotik ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmanız gerekmektedir. İstirahat döneminde yatarken başınız yüksek konumda olmalıdır. Özellikle burun bölgesine su teması olmamasını önermekle birlikte duş yapmanızda sakınca olmadığını belirtmekte fayda vardır.

Ameliyat sonrasında burun özerindeki ateli 7. günde, flaster bandajı ise 10-12. günlerde çıkartıyoruz. Özellikle nefes alma sorunu olan hastalarda burundan sağlıklı nefes alma işlevi ortalama 2-3 hafta içinde başlayacaktır.

Burun içinde oluşan kabuklar ameliyat esnasında yerleştirilen dikiş materyalleri kontroller esnasında temizleneceği için hastanın ya da hekiminiz dışındaki kişiler tarafından temizlenmesi uygun olmayacaktır.

Atel ve flaster alındıktan sonra iyileşme periyodu devam edeceği için özellikle ilk 1-1.5 aylık periyotda burnunuzu olası darbe ve travmalardan korumanız gerekecektir. Bu dönem içerisinde numaralı gözlük veya güneş gözlüğü kullanmanızı da önermiyoruz.

Ameliyatdan sonraki ilk 10 günlük periyotda özellikle güneşten korunmanızı öneriyoruz. Olası en ufak sorunda veya kafanıza takılan her hususda hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Botoksun Yan Etkiler

0 yorum

Botoksun Yan Etkileri ; Her ilaçta olduğu gibi botulinum toksini uygulamasında da yan etki olasılığı vardır.

Ancak bu olasılık botoksda neredeyse yok denecek kadar azdır. Uygulama sonrasında nadiren baş ağrısı, mide bulantısı ve nezle bulguları görülebilir.

Çok nadir oluşabilen üst göz kapağındaki düşüklük durumu ise bazı göz damlaları ile düzeltilebilmektedir.

Kulak Estetik Klasik Teknik

0 yorum

Özellikle kıkırdak fazlalığının belirgin olduğu vakalarda uygulanır. Bu tarz vakalarda kıkırdak rezeksiyonu mecburen gerektiği için klasik teknik uygulanır. Bu esnada kıkırdak zayıflatma işlemleri uygulandıktan sonra kıkırdak şekillendirme kalıcı sütür materyalleri kullanılarak yapılır.

Kulak arkası kıvrımına denk gelecek şekilde planlanan kesi kendiliğinden eriyen dikişlerle estetik tarzda sütüre edilir ve dikiş alınması gerekmeyecek şekilde işlem sonlandırılır. Ameliyat süresi ortalama 1-1.5 saat civarındadır.

Alt Göz kapağı estetiği

0 yorum

Alt göz kapağı estetiğinde ise yanak pozisyonuna dikkat ederek değerlendirme yapmak gerekmektedir. Eğer yanak dokusunda sarkma fazla ise yanak kaldırma (SOOF Lifting) ile birlikte alt göz kapağı estetiği yapılmalıdır.

Sadece göz altı torbalanması mevcut ise yağ yastıkçıklarının orijinal yerlerine gömülmesi ameliyatı uygulanır. Özellikle yağ alma işlemi uygulanmaz.

Yağ torbalarının alınması şeklinde yapılan ameliyatların sonucunda oluşan gözlerde çukurlaşma ve yaşlı-yorgun bakış bu yöntemin kullanılması ile engellenir. Bu oldukça önemli bir teknik ayrıntıdır.

Botoks Enjeksiyonu Kimlere Yapılır

0 yorum

Botoksu özellikle nöromüsküler(kas) hastalığı olanlara, enjeksiyon bölgesinde aktif cilt enfeksiyonu olanlara, kanama-pıhtılaşma sorunu olanlara, bilinen alerjik reaksiyonu olanlara, hamilelere ve emzirme döneminde uygulamamak gereklidir.

Bunun dışında olan tüm kişilere Botox uygulama yapılabilir.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası

0 yorum

Yüz Germe Estetiği Sonrası, kişinin yaşlanmasını durdurmaz. Yaşlanma, her şeye rağmen devam eden bir süreçtir ve yapılan ameliyattan sonra da devam eder.

Bu ameliyat, kişinin içinde bulunduğu yaştan daha genç görünmesini sağlayıcı niteliktedir. Yüzünüz normal görünümünü kazandığında yüzünüzde çarpıcı bir gençleşme fark edeceksiniz.

Total karın germe ameliyatı

0 yorum

Total karın germe ameliyatı Tam teşekküllü bir hastanede genel anestezi altında yapılır ve ortalama olarak 1.5-2 saat süren bir girişimdir. Hastalara ameliyat öncesi sakinleştirici ilaçlar(mutluluk iğnesi) yapılır. Ameliyat izi iç çamaşırı ya da mayo içinde kalacak şekilde yatay düzlemde planlanır.

Ameliyat sonrasında o bölgede toplanabilecek fazla sıvıyı boşaltmak için geçici dren yerleştirilir. Hastanın genel durumuna göre 1-2 gün hastane bakımı gereklidir. Dikiş alma işlemi gerekmemektedir.

Karın Germe Kimlere Yapılır

0 yorum

Karın germe ameliyatı için en uygun adaylar, gebelik ve doğum sonrasında karın derisi ve karın kasları normale dönemeyecek şekilde deforme olmuş bayanlardır. Ancak, görüntü olarak iyi şekle sahip olup, diyet veya egzersizle giderilemeyen karında yağ fazlalılığı ve deri gevşekliği şikayeti olan kadın ve erkeklerede bu ameliyat önerilmektedir.

Sadece orta yaş grubunda değil daha yaşlı kişilerde de bu ameliyat iyi sonuçlar vermektedir.

Karın germe ameliyatını sadece kozmetik bir operasyon olarak görmek doğru değildir. Karın bölgesindeki cilt-cilt altı dokusunun fazlalığı aynı zamanda omurga üzerine de asimetrik olarak fazla yük binmesine neden olacağı için uzun süreçte bel fıtığına dahi neden olabilir.

Karın germe ameliyatı ile vücudu bu gereksiz yükten kurtarmak kişinin yaşam kalitesini fark edilebilir ölçüde artıracaktır.

Liposakşın Sonrası Yapılması Gerekenler

0 yorum

Liposuction sonrasında dikiş alınması gerekmez ve izler 1-2 ay sonra belli olmayacak hale gelir.

Ameliyat sonrası dönem genellikle rahat geçer. İlginç olarak modern liposuctionda ağrı olmaz. Ancak, hafif sızılar olabilir. Ameliyat sonrasında derinin altta kalan dokulara yapışmasını sağlamak ve şişmeyi önlemek amacıyla sıkı korse veya çorap kullanılır. Korse 2-3 hafta kullanılır. Operasyon bölgelerinde oluşan morluklar 2 hafta içinde kendiliğinden kaybolur. Ameliyatın sonrasında hasta refakatçi yardımıyla ayağa kalkabilir. Ancak 2-3 gün içerisinde hafif aktivitelere ve rahat işlere izin verilir. Liposuction sonrası ağır egzersizlere 2 hafta sonra başlanabilir.

Kullanılan kanüller ve vakum sistemlerindeki gelişmeler ile çenealtı, boyun, kol üst iç yanı, memeler, göğüs, karın, bel, kalça, uyluk, diz iç yanı ve baldır gibi vücudun hemen hemen her bölgesindeki inatçı yağ birikimlerinin vakumla alınması mümkün hale gelmiştir. Estetik amaçlı diğer vücut kontur düzeltme ameliyatlarında tamamlayıcı işlem olarak da kullanılmaktadır.

Kulak Estetiği Kimlere Yapılır

0 yorum

Kulak boyutu 6 yaşında erişkindekinin % 90 dan fazlasına ulaşır. Okul arkadaşlarının acımasız eleştirileri nedeniyle oluşabilecek psikososyal sıkıntıları önlemek amacıyla, okula başlamadan ameliyat yapılabilir. Bu durumda, genel anestezi verilmesi gerekir.

Bu yaştan sonra her yaşta ameliyat yaplabilir. 12-13 yaşlarından sonra hastayla kurulacak iletişime göre ameliyat lokal anestezi ile yaplabilir.

Erkeklerde Saç Dökülmesi Nedenleri

0 yorum

Erkeklerde saç dökülmesi daha çok hormonal sorunlardan kaynaklanir. Çok daha hizli seyrettigi için tedavide çabuk davranmak esastir. Çünkü saç dökülmesine sebep olan enzimler, normalde 3-4 yil olan saçin yasam süresini 1-2 yila indirir. Bu yüzden yeni saçlarin olusum süreleri kisalir ve onlar da saglikli olmaz. Bu sürecin sonucunda saç dokusu giderek güçsüzleşir ve sonunda ölür.

Erkeklerde saç dökülmeleri önlemek için lokal tedaviler, uygun vitaminler ve ek olarak stresi azaltacak ilaçlar tercih edilir, hormon tedavisi ise özel durumlar disinda önerilmez..

Gögüs Dikleştirme (Mastopeksi) Teknikleri

0 yorum

Meme dikleştirme (Mastopeksi) ameliyatlarında kullanılacak teknik memenin sarkıklık derecesine göre değişir. Hafif sarkma olanlarda, bollaşmış ve sarkmaya neden olan fazla deri kısmı meme başı etrafından çıkarılır ve meme başı olması gereken yere taşınır. Bu teknik uygulandığında sadece meme başı etrafında belli belirsiz bir iz oluşur.

Memede sarkma fazla ise meme başı etrafından çıkarılan deriye ek olarak memenin alt yarısındanda fazla deri çıkarılarak meme estetik normlara uygun olacak şekilde yeniden şekillendirilir.

Bu durumda meme başı etrafındakine ilave olarak meme başından alt kenara doğru uzanan kısa bir iz daha oluşur. Bu iz ilk 1-2 ay belirgin olmasına rağmen özellikle beyaz tenli kişilerde altıncı aydan sonra dikkat çekmeyecek hale gelir.

Hangi teknik kullanılırsa kullanılsın sonuç olarak, meme başı normal pozisyonuna taşınıp bollaşmış olan fazla derilerde çıkarılarak meme daha dik ve diri görünüme kavuşturulur. Bu girişim esnasında memede hacim eksikliği varsa yani normalden küçükse silikon protezlerde yerleştirilebilir.

Estetik Burun Ameliyatı Tipleri

0 yorum

Estetik burun ameliyatıyla burun küçültülebilir veya büyültülebilir, burun ucunun veya kemerinin şekli değiştirilebilir, burun deliklerinin genişliği daraltılabilir veya burunla üst dudak arasındaki açı değiştirilebilir. Burun cerrahisinde estetik ve fonksiyon eşit önem taşımaktadır. Bundan dolayı, kişinin nefes almasındaki problemler(deviasyon) mutlaka estetik burun ameliyatı yapılırken eşzamanlı olarak düzeltilmelidir.

Rinoplasti ameliyatı, fiziki görünüşünüzü değiştirerek kendinize olan güveninizi arttırabilir, fakat diğer insanların size daha farklı davranmasına yol açmayabilir. Kişinin burnu ile ilgili problemlerini ve beklentilerini doktoruna tam olarak ifade etmesi ameliyatın başarılı olması için oldukça önem taşımaktadır. Bundan dolayı, gerek ilk muayenede gerekse operasyon öncesi görüşmede burun ile ilgili sorunların ve beklentilerin açık şekilde konuşulması cerrahın ameliyat planını belirlemesinde yol gösterici olacaktır.