21 Ocak 2010 Perşembe

Gögüs Dikleştirme (Mastopeksi) Teknikleri

Meme dikleştirme (Mastopeksi) ameliyatlarında kullanılacak teknik memenin sarkıklık derecesine göre değişir. Hafif sarkma olanlarda, bollaşmış ve sarkmaya neden olan fazla deri kısmı meme başı etrafından çıkarılır ve meme başı olması gereken yere taşınır. Bu teknik uygulandığında sadece meme başı etrafında belli belirsiz bir iz oluşur.

Memede sarkma fazla ise meme başı etrafından çıkarılan deriye ek olarak memenin alt yarısındanda fazla deri çıkarılarak meme estetik normlara uygun olacak şekilde yeniden şekillendirilir.

Bu durumda meme başı etrafındakine ilave olarak meme başından alt kenara doğru uzanan kısa bir iz daha oluşur. Bu iz ilk 1-2 ay belirgin olmasına rağmen özellikle beyaz tenli kişilerde altıncı aydan sonra dikkat çekmeyecek hale gelir.

Hangi teknik kullanılırsa kullanılsın sonuç olarak, meme başı normal pozisyonuna taşınıp bollaşmış olan fazla derilerde çıkarılarak meme daha dik ve diri görünüme kavuşturulur. Bu girişim esnasında memede hacim eksikliği varsa yani normalden küçükse silikon protezlerde yerleştirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder