28 Ocak 2010 Perşembe

Kol Sarkıklıkları - Kol Germe

0 yorum

Kolun üst kısmındaki deri sarkmaları genç ve orta yaş grubunda kilo kaybetmeye, ileri yaş grubunda ise yaşlanmaya bağlı olarak derideki elastin-kollojen liflerinin kalitesini kaybetmesine bağlı olarak ortaya çıkar. Vücudun her yerinde olduğu gibi kol derisi de fazla kilo alındığında gerginleşir, ancak, bu kilolar verildiğinde deri eski gerginliğine her zaman kavuşamaz ve sarkma oluşur. Sarkma genellikle kolun üst kısımlarında ve iç tarafında ortaya çıkar. Bu bölge dışında sarkma anatomik özellikler nedeniyle çok nadirdir.

Kolda oluşan sarkmaların tedavisinde ana nokta yağ dokusu ile birlikte fazla derininde vücuttan uzaklaştırılmasıdır. Sadece liposuction (vakumla yağ emme) yapılırsa kolda sarkmanın artma riskinden dolayı oldukça dikkatli davranılmalıdır.Kol germe ameliyatıyla sarkmış olan fazla deri çıkartılırken kol iç yan tarafta cerrahi nedeniyle bir iz oluşmaktadır. Ancak yine de koldaki sarkmanın neden olduğu estetik sıkıntının yanında kabul edilebilir düzeydedir. Sarkmanın az olduğu vakalarda ameliyat izinin koltuk altında dizayn edilebileceği mini kol germeameliyatı yapılabilir.

Kol Germe Ameliyatı genel veya lokal anestezi altında hastane koşullarında gerçekleştirilir ve ortalama ameliyat süresi 1,5-2 saattir. Hasta aynı gün taburcu edilebilir ve günlük aktivitelerine 2 gün sonra dönebilir. Operasyondan 2 gün sonra duş alınmasına izin verilir. Dikiş alınması gerekmez. Koşu ve tenis gibi spor aktivitelerine 3-4 hafta sonra izin verilir.

Jinekomasti

0 yorum

Erkek memesi ile kadın memesi arasında yapısal olarak herhangi bir fark bulunmamaktadır. İkisi arasındaki tek ve en belirgin fark ergenlik döneminden sonra kadınlık hormonlarının olmaması ve erkeklik hormonlarının baskısı nedeni ile erkek memesinin küçük kalmasıdır. Ancak bazı durumlarda erkek memesi büyür ve bu hastalık jinekomasti olarak adlandırılır. Bu durum, estetik olarak kötü görünmesi yanında psikolojik sorunlara da yol açabilir.

Karaciğer hastalıkları gibi sistemik hastalıklar, ilaç kullanımları(bazı mide ilaçları, anabolik steroidler gibi) jinekomastiye yol açan bazı nedenlerdir. Ancak yinede bu hastaların büyük çoğunluğunda neden saptamak mümkün olmamaktadır.

Jinekomasti ancak ve ancak cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilir. Cerrahi yöntem seçeneği hastalığın ağırlığına göre tesbit edilir. Sadece yağ dokusunda artış sözkonusu ise liposuction(vakumla yağ aspirasyonu) ile, aynı zamanda meme dokusunda da artış mevcut ise meme başı etrafından girilerek meme dokusu çıkartma yöntemiyle tedavi edilebilir. Sonuç olarak belirgin bir ize neden olmaz ve dikiş alınması gerekmez.

Jinekomasti Ameliyatı lokal veya genel anestezi ile hastane ortamında yapılır. Ortalama ameliyat süresi 1 saatdir. Aynı gün hastaneden taburcu olunur. Ameliyat sonrasında ortaya çıkacak minimal ağrılar ve hafif sızılar ağızdan alınacak ağrı kesicilerle ortadan kaldırılabilir. 3-4 gün sonra işe dönülebilir. 2 hafta sonra hafif spor aktivitelerine, 4 hafta sonra da ağır egzersizlere başlanabilir.

Alt çenenin öne veya arkaya alınması

0 yorum

Alt çenenin öne veya arkaya alınması Operasyonu genel anestezi altında tam teşekküllü bir hastanede gerçekleştirilir. Ortalama ameliyat süresi 1-1,5 saattir. Ameliyatın tamamı ağız içinden yapılır ve yüzde herhangi bir iz oluşmaz. Cerrahi olarak oluşturulan kırık hatları titanyum plak-vida sistemleri ile sabitlenirler. Hasta 1 gün sonra taburcu edilir.

Dişleri birbirine bağlamak gerekmez ve beslenmeyle ilgili sorun yaşanmaz. Oluşabilecek minimal ağrılar ağızdan alınan ağrı kesicilerle ortadan kaldırılabilir. Ortaya çıkan şişlikler 1 hafta içinde kaybolur.

Cerrahi sonrasında alt dudakta oluşabilecek kalıcı uyuşukluklar dikkatli çalışma ve kliniğimizde uygulanan modern tekniklerle minimuma indirgenmiştir.

Üst Ve Alt Çene Estetik Operasyonu

0 yorum

alt ve üst çene ameliyatı genel anestezi altında tam teşekküllü bir hastanede gerçekleştirilir. Ortalama ameliyat süresi 3-4 saattir. Ameliyatın tamamı ağız içinden yapılır ve yüzde herhangi bir iz oluşmaz.

Cerrahi olarak oluşturulan kırık hatları titanyum plak-vida sistemleri ile sabitlenirler.Hasta 1-2 gün sonra taburcu edilebilir. Ortodontistle belirlenen tedavi planına göre dişleri birbirine bağlamak gerekmeyebilir.

Eğer dişleri birbirine bağlamak gerekirse ortalama süresi 3-5 gündür. Ortaya çıkan şişlikler 2 hafta içinde tamamen kaybolur.

Botox Sonrası

0 yorum

Botox Uygulama sonrasında mimik hareketlerinde azalma ya da tamamen kaybolma gibi etkiler oluşturabiliriz. Ben tarz olarak mimik hareketlerini tamamen yok etmeyi yani maske yüz oluşturmayı natürel olmadığı için sevmiyorum. Daha ziyade çizgilenmeleri yok etmeyle birlikte mimik hareketlerinin az da olsa devam ettirilebilmesi durumunu oluşturmayı tercih ediyorum. Hastaların botoksun sadece uygulandığı bölgeyi etkilediğini de bilmesi gerekir.

Botulinum toksini uygulaması esnasında kişinin ağrı eşiğine göre az ya da çok canı yanabilir. Bu hususta bayan hastalarımın dayanıklılığı bende hep takdir hissi uyandırmıştır. Ağrı eşiği düşük olanlarda topikal anestezik krem uygulamasıyla işlem daha konforlu şekilde gerçekleştirilebilir. Botoks uygulamasından sonra şişlik ve morluk gibi tabloyla şu ana dek hiç karşılaşmadığımı belirtmem gerekir.

İple Kepçe Kulak Estetiği

0 yorum

İple Kepçe Kulak Estetiği , Temel olarak kıkırdak çıkarma işlemi gerekmeyen hastalara uygulanır. Klasik teknikteki gibi lokal anestezi ile yapılan bu ameliyatın ortalama süresi 15-30 dakika civarındadır.

Bu tekniktede nüks oranı %2 nin altındadır ve yine revizyon rahatlıkla yapılabilmektedir.

Botox

0 yorum

Botox (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Botoks, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlar.

Botoks’un etki mekanizmasından tıpta birçok alanda yararlanılmaktadır. Plastik cerrahi alanında ise genellikle mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki çizgilenmeleri azaltmak ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacı ile kullanılır. Mimik kaslarının yıllar boyunca çalışması, üzerini örten deri üzerindeki kıvrımları belirgin hale getirir ve böylece yüzdeki dinamik çizgilenmeler ortaya çıkar.

En sık ortaya çıkan dinamik çizgiler, alın, kaşlar arası, göz kenarları ve ağız çevresinde görülür. Alın ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı, kızgın bir bakış ifadesi verir. Mimik kaslarına botoks uygulanarak bu kasların hareketleri zayıflatılabilir, kas hareketlerindeki azalma, üzerindeki derinin, kas hareketleri ile katlanmasını ve katlanmaya bağlı çizgilenmeyi de azaltır. Bu şekilde yaşlı ve kızgın olarak görünen yüz ifadesinde de belirgin bir düzelme sağlanır.

Botoks, ter bezlerine uygulandığında, ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletim de durdurularak ter bezlerinin çalışması azaltılabilir. Vücudun en çok terleyen bölgeleri, avuç içleri ve koltuk altı bölgesidir. Aşırı terleme ve buna bağlı ter kokusu şikayeti olan kişilerin terleyen bölgelerine botoks uygulandığında şikayetlerinde düzelme sağlanır.

Botoks, injeksiyon şeklinde uygulanır ve ağrılı bir işlem değildir, injeksiyon anında hafif bir ağrı hissedilebilir. Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine, terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine injeksiyon yapılır.

Botoks’un etkisi injeksiyonu takiben ilk hafta içinde ortaya çıkar ve etki süresi 3-9 ay olmakla beraber ortalama 6 aydır. Botoks, etkisini yitirdiğinde uygulama tekrarlanabilir. 2 yıl boyunca düzenli olarak botoks uygulanan kişiler uygulamaya aynı düzende devam ettiklerinde kaslarında belirgin bir zayıflama ve buna bağlı yüz ifadesinde değişim olabilir. Bu nedenle uygulamaların 2. yıldan sonra daha uzun aralıklarla yapılmasında yarar vardır.

Botoks’un sağlık üzerine ciddi bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrası geçici bir şişlik, morarma, nadiren de geçici olarak göz kapağında düşüklük yapabilir. Botoks’un gebelik ve emzirme döneminde zararlı bir etkisinin olup olmadığı henüz tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde botoks uygulamalarının yapılmaması önerilir. Sinir-kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde (Eaton-Lambert sendromu, myastenia gravis gibi) uygulanmamalıdır.

Botoks Fiyatları Hakkında Bilgi için Lütfen Tıklayınız.....

Karın Germe Estetiği ve diyet süreci

0 yorum

Diyet süreci devam eden ve belirgin bir şekilde zayıflamayı planlayan kişilerin karın germe ameliyatını zayıflama süreci sonrasına ertelemeleri sonucun başarısı açısından oldukça önemlidir. Geçirilmiş karın germe ameliyatı yeni bir hamilelik için engel oluşturmamaktadır. Ancak, ameliyatın üzerinden bir yıl geçmesi önerilmektedir. Sonuç olarak, ameliyattan kısa bir süre sonra gebelik planlayan bayanların bu ameliyatı gebelik sonrasına bırakmaları önerilir.

Karın germe ameliyatı yaptırmak isteyen kişilerin fazla sigara içmesinin riskli olduğu bilinmelidir. Operasyon en az 2 hafta önce ve 2 hafta sonrasına kadar sigara içilmesinin bırakılması önerilir.

Botoks Enjeksiyonu ve Ağrı

0 yorum

Botulinum toksini ( Botoks )uygulaması esnasında kişinin ağrı eşiğine göre az ya da çok canı yanabilir. Bu hususta bayan hastalarımın dayanıklılığı bende hep takdir hissi uyandırmıştır.

Ağrı eşiği düşük olanlarda topikal anestezik krem uygulamasıyla işlem daha konforlu şekilde gerçekleştirilebilir.