26 Ocak 2010 Salı

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

0 yorum

Meme büyütme ameliyatı hastane ortamında genel anestezi altında gerçekleştirilir ve yaklaşık olarak 30 dakika sürer. Hasta aynı gün ya da ertesi gün taburcu olabilir. Protez kas arkasına yerleştirildiği için ilk iki gün kas ağrısı olabilir, ancak, bu süre kişiden kişiye değişik seyir gösterir.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası süreç zarfında araba kullanmak ve ağır kaldırmak yasaktır. Masa başı işlerde iki gün sonra işe başlanabilir. Ancak üç hafta spor yasağı bulunmaktadır. Memenin tam yumuşaması ve protezin tam yerine yerleşip sabitlenmesi için birkaç hafta gereklidir.

Estetik Burun Ameliyat Tekniklerini Etkileyen Faktörler

0 yorum

Estetik burun ameliyatlarında standart olarak herkese aynı cerrahi teknikle işlem yapılmaz. Örneğin, daha önce ameliyat geçirmiş veya çok eğri olan burunlarda açık rinoplasti tekniğini uygularız. Daha basit olan burunlarda ise diğer klasik yöntemlerden birini seçeriz.

Ameliyat, tam teşekküllü bir hastanede ve genel anestezi altında gerçekleştirilir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama ameliyat süresi 1,5-2 saatdir. Hasta aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. Ameliyat sonunda burun deliklerine tampon ve burun sırtına alçı atel yerleştirilir.

Tampon 1-2. günlerde , burun sırtındaki alçı atel ise ameliyattan bir hafta sonra alınır. Göz altında şişlik ve morluklar oluşabilir. Morluklar 7-10 gün içerisinde tamamen kaybolur. Göz altındaki şişliklerin oransal olarak büyük kısmı 10-14 gün içerisinde kaybolur. Ameliyat sonrasında ağrı yoktur veya çok azdır. Bu ağrı da ağızdan alınan ağrı kesicilerle rahatlıkla ortadan kaldırılabilir.

Burunda gözle görünen ödemler bir ay içerisinde kaybolur. Ancak burundaki ödemin tam olarak geçmesi 3-6 ayı bulabilir. Burun son şeklini 6 ay içerisinde alır. Ameliyat sonrası dönemde kişinin burnunu 1,5-2 ay boyunca darbelerden koruması ve bu süre zarfında gözlük kullanmaması önerilir.

Göz Kapağı Estetik Ameliyatı Sonuçları

0 yorum

Göz kapağı estetiği Ameliyatı Sonrası , bakışlarda canlanma, üzgün ve yorgun görünen yüz ifadesindeki düzelme ve gençleşmeyle birlikte, kişinin psikolojik seviyesinide yükseltip kendine olan güvenini de artırır.

Göz kapağı estetiği Ameliyat Süresi

0 yorum

vGöz kapağı estetiği lokal veya genel anestezi ile yapılabilir ve ortalama ameliyat süresi 1,5-2 saatdir. Rahatsız edici şekilde ağrı oluşmaz. Hasta aynı gün taburcu edilebilir.

Ameliyat sonrası dönemde göz kapaklarında ödem-şişlik ve morarmalar oluşur ve kişiden kişiye değişmekle birlikte 2-3. günden sonra azalmaya başlar ve 7-10 gün içerisinde tamamen kaybolur.

Dikiş alınması gerekmemektedir. Göz kapaklarının tam şeklini alması için 3-6 aylık süre gereklidir, ancak bu süre içinde görünüm ile ilgili kişiyi rahatsız edecek şikayetler olmayacaktır.

Dudak-Damak Yarıklarının Geç Deformiteleri

0 yorum

Dudak-damak yarığının onarımları 3. ve 9 aylarda yapılmaktadır. Ancak gelişim döneminde üst çene ve burunda yapısal ve şekilsel değişiklikler ortaya çıkmaktadır. Burunda asimetri, yarık olan tarafta burun kanat asimetrisi ve burun kanadı çökmesi gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu ve benzeri sorunlar kliniğimizde 5 yaşında önce çözümlenerek çocuğun okul dönemine psikolojik açıdan sorunsuz ve sıkıntısız başlaması sağlanmaktadır.

Alveol ve damak üst çenenin bir bölümünü oluşturduğundan dolayı geç dönemde üst çene gelişim bozuklukları da ortaya çıkacaktır. Bazı hastalarda üst çenenin geride kalmasına bazı hastalarda alveol arkındaki düzensizliklerde eşlil edecektir. Üst çenedeki şekilsel problemler 14-15 yaşlarında ortodontik tedavi eşliğinde cerrahi olarak rahatlıkla düzeltilebilir. Kliniğimizde çok sayıda ortodonti uzmanı ile işbirliği içinde çalışmaktayız.