26 Ocak 2010 Salı

Estetik Burun Ameliyat Tekniklerini Etkileyen Faktörler

Estetik burun ameliyatlarında standart olarak herkese aynı cerrahi teknikle işlem yapılmaz. Örneğin, daha önce ameliyat geçirmiş veya çok eğri olan burunlarda açık rinoplasti tekniğini uygularız. Daha basit olan burunlarda ise diğer klasik yöntemlerden birini seçeriz.

Ameliyat, tam teşekküllü bir hastanede ve genel anestezi altında gerçekleştirilir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama ameliyat süresi 1,5-2 saatdir. Hasta aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. Ameliyat sonunda burun deliklerine tampon ve burun sırtına alçı atel yerleştirilir.

Tampon 1-2. günlerde , burun sırtındaki alçı atel ise ameliyattan bir hafta sonra alınır. Göz altında şişlik ve morluklar oluşabilir. Morluklar 7-10 gün içerisinde tamamen kaybolur. Göz altındaki şişliklerin oransal olarak büyük kısmı 10-14 gün içerisinde kaybolur. Ameliyat sonrasında ağrı yoktur veya çok azdır. Bu ağrı da ağızdan alınan ağrı kesicilerle rahatlıkla ortadan kaldırılabilir.

Burunda gözle görünen ödemler bir ay içerisinde kaybolur. Ancak burundaki ödemin tam olarak geçmesi 3-6 ayı bulabilir. Burun son şeklini 6 ay içerisinde alır. Ameliyat sonrası dönemde kişinin burnunu 1,5-2 ay boyunca darbelerden koruması ve bu süre zarfında gözlük kullanmaması önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder