12 Ocak 2010 Salı

Meme Protezleri

1960′lı yıllarda kullanılmaya başlanan silikon protezler günümüzde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Günümüzde meme büyütme ameliyatlarında kullanılan protezler silikondan yapılmış bir kese içine silikon jel veya serum fizyolojik doldurulmuş olanlardır. Silikon vücut için zararlı bir madde değildir.

Silikon inert bir maddedir, yani vücut içine yerleştirildikten sonra organizma ile kimyasal reaksiyona girmez, moleküler yapısı değişmez. Dünyada 40 yılı aşkın bir süreden beri meme protezleri kullanılmaktadır ve yapılan araştırmalar sonucunda kanser ya da başka bir sistemik hastalık riskini artırmadığı saptanmıştır. Silikon ile meme kanseri arasında herhangi bir ilişki olmadığı bilimsel bir gerçektir.

Protezler içinde bulundurdukları maddeye göre 2 gruba ayrılırlar:

1. Serum fizyolojik içeren protezler

2. Silikon içeren protezler

Protezler, şekillerine göre 2 gruba ayrılırlar:

1. Yuvarlak protezler: Yarım küre şeklindedirler. Yerleştirildikten sonra memenin üst yarısında da dolgun bir görünüm oluştururlar.

2. Anatomik (damla şeklinde) protezler: Damla şeklindedirler. Şekilleri, memenin doğal şekline daha uyumludur. Yerleştirildikten sonra memenin alt yarısında dolgun bir görünüm oluştururlar.

Kliniğimizde, FDA (American Food and Drug Administration) tarafından onaylanmış Meme protezleri kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder