11 Ocak 2010 Pazartesi

Burun Estetiği


Burun-estetigiBurun estetiği ameliyatları tüm dünyada en sık yapılan estetik ameliyatların başında gelmektedir.Burun estetiği ameliyatlarının bu kadar fazla yapılmasının nedenleri arasında kişinin morfolojisinde en belirgin yerde olması ve gizlenemeyecek bir lokasyonda olması bulunmaktadır. Dolayısıyla kişi aynaya baktığında veya sosyal ortama girdiğinde ilk dikkati çeken noktalardan birisi burundaki şekille ilgili yapısal durumlar olmaktadır.Burundaki yapısal sorunlar herkesde aynı ölçüde sıkıntıya yol açmaz, ancak sıkıntı oluşturduğu durumlarda bu sıkıntı ciddi ölçülerde olabilmektedir. Günümüz modern tıp uygulamalarında bu sorunların çözümünün oldukça kolay olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Tüm dünyada en fazla yapılan estetik ameliyat olmasına rağmen toplumumuzda hala burun estetiği ameliyatlarıyla ilgili yersiz korkular bulunmaktadır. Bunların arasında ameliyat sonrasında ağrı ve tamponla ilgili korkular ilk sırada yer almaktadır. Sonrasında burnum düşermi veya kayma olurmu şeklinde kaygılar yer almaktadır.

Gelişmeye, öğrenmeye ve araştırmaya uygun yapım dolayısıyla bu sorunları fazlasıyla neden-niçin sorularıyla inceleme imkanım oldu. Sonrasında geliştirdiğim ve uyguladığım modern yöntemlerle bu tip sorunları oldukça yüksek oranda çözme fırsatım oldu.

Burun estetiği ameliyatı yaparken özellikle dikkat ettiğim diğer bir hususda aynı zamanda nefes alma sorunlarınıda çözebilmektir.Burun ameliyatı yapan cerrah branşı ne olursa olsun hem estetik sorunu ve hemde nefes alma sorununu çözebilmelidir. Aksi takdirde bu ameliyatları hiç yapmaması daha doğru olacaktır.

Burun estetiği ameliyatını planlarken ve yaparken kişinin yüz oranlarını dikkatli bir şekilde incelemek gerekir. Sonuçta yapılacak burun mükemmel dahi olsa kişinin yüz oranlarına ve harmonisine uygun değilse hep bir eksiklik olacaktır. Maksillofasyal cerrahi(Çene Cerrahisi) ile yıllardır ilgilenen bir cerrah olarak bu alanda yaptığım çalışmaların bana yüz oranları ve harmonisini daha da iyi değerlendirebilme yetisi kazandırdığını düşünüyorum. Sonuçta burunu yüzden ve yüzdeki diğer organlardan ayrı düşünmek yersiz bir nokta olacaktır.

Her ameliyatda olduğu gibi burun estetiği ameliyatlarında da hekimi ve hastayı başarıya götürecek kriterler arasında nezaket ve korumacı yaklaşım da yer almaktadır. Hayatın her alanında olduğu gibi ameliyatlarda da dokulara karşı olabildiğince nazik davranmak gerekmektedir. Gerekmedikçe burundan en ufak kıkırdak veya kemik doku çıkartmamak oldukça önemlidir.

Burun estetiği ameliyatlarının güzel görünüm ve rahat nefes alma gibi faydalarına ek olarak belkide bunlardan daha da önemli artısı kişinin özgüvenindeki belirgin artıştır. Meslek hayatımda bu şekilde sorun yaşayan o kadar çok hasta ile karşılaştımki özgüven artışının ne kadar önemli olduğuna bizzat yaşayarak şahit oldum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder