11 Ocak 2010 Pazartesi

Mons Pubis

Mons pubis, klitorisin üst kısmındaki kıllı bölgedir. Bu bölge Venüs tepesi olarakda adlandırılır. Mons pubisle ilgili sorunlar, bu bölgedeki yağlanmadan dolayı fazlaca belirgin olması ve kilo alıp vermeye bağlı olarak sarkması şeklinde sıralanabilir.

Mons pubisdeki belirginlik sıklıkla pantolon üzerinden dahi fark edilecek ölçülerde olabilmektedir. Bu sorunu gidermek için yapılacak işlem klasik liposuction(yağ emme) ameliyatıdır. Ameliyat hastane koşullarında genel anestezi veya sedasyonla yapılabilir. Bölgeden uzaklaştırılacak yağ dokusu belirginliği azaltacağı veya yok edeceği için kişinin sorunuda çözümlenebilecektir. Ameliyat sonrasında ödemin geçmesi için ortalama 1-1.5 aylık bir süreye ihtiyacınız olacağını bilmeniz gereklidir. Ameliyat sonrasında 1 hafta cinsel perhiz uygulamanız yeterlidir.

Mons pubisdeki sarkıklık genetik olarak yatkın kişilerde sıklıkla fazlaca kilo alıp vermeye ve doğuma bağlı olarak oluşur. Bu sorunun çözümünde ise karın germe ameliyatı esnasında yaptığımız uygulamalar yeterli olmaktadır. Eğer kişinin karın germe ameliyatına ihtiyacı yoksa sezaryen izi üzerinden veya olası sezaryen kesisi bölgesinden girilerek mons pubis üzerindeki yumuşak doku yukarıya asılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder